top of page

Ултразвукови уреди за прогонване на гризачи


Гризачите от рода на мишки и плъхове се заселват и живеят винаги само до хората, или там където са останали отпадъци от тяхната дейност. Размножаването на паразитите се развива достатъчно бързо и се обуславя от високата им приспособяемост към изменящите се условия на обкръжаващата среда. Мишките и плъховете бързо привикват към повечето отровни химически вещества използвани с цел за тяхното унищожаване. Затова често отровите се оказват неефективни средства за борба с гризачите. Механичните капани също не са панацея, тъй като заради голямата популация на вредителите не могат да ги прогонят от домовете. По-голяма резултатност в борбата срещу гризачите имат уредите за прогонване на мишки и плъхове работящи с ултразвукови вълни.


Как въздейства ултразвука на плъховете?


Уред излъчващ ултразвук, е бил изобретен преди много време, но не веднага е бил използван за борба против гризачи в дома или в промишлените здания. В днешно време устройството с ултразвук е популярно в целия свят и ако се прочетат отзивите, то може да се забележи, че именно точно такъв уред помага да освободите жилището си от паразитите. За да бъде обаче забелязан от собствениците на домовете ефекта от борбата с гризачите, е необходимо да се закупи не само най-добрия уред, но трябва да се познава и принципа на въздействие на ултразвука и нюансите за неговото разпространение.


Ултразвуковият уред за прогонване на плъхове излъчва особени звукови вълни, които не се възприемат от ушите на хората. Това устройство обаче оказва негативно въздействие на мишките и плъховете, влияе на нервната им система и предизвиква паника и тревога. Затова се налага гризачите да напуснат познатата им територия.


След включването си в работа ултразвуковият уред започва да отделя вълни. Особеност на ултразвука се явява неговата неспособност да прониква през преградите и да се поглъща от меки материали. В тази връзка такъв прогонващ уред може да работи ефективно само на определени площи.


Затова, за да се освободи цялото здание от плъхове е необходимо против тях да се използват няколко устройства. Специалистите съветват да се купуват само такива уреди, в устройството на които е предвидена самостоятелна смяна на височините на ултразвука. Това е необходимо за да се изключи привикването на плъховете към определен звук. След прогонване на паразитите от помещението, не е необходимо да го изключвате, тъй като то не само ги прогонва но и защитава дома от тях. Ако се прочетат отзиви на хора, които са купили ултразвукови уреди за дома за борба с гризачи, то може да се забележи, че не всички са останали доволни от резултатите. Отрицателните отзиви се явяват по няколко причини и към най-вероятните от тях се отнасят: 1. Използването на некачествени устройства за прогонване. Справянето с паразитите в дома може да се осъществи само от такива устройства, конструкцията на които съответства на определени параметри. Ако се закупи уред с ниска цена, то той може и да не оказва негативно въздействие на психиката на плъховете. 2. Неправилно поставени устройства. Електронният уред за прогонване на плъхове работещ с ултразвук трябва правилно да се поставя и да се помни, че излъчваните вълни не преминават през преградите, а се отразяват от тях. 3. Някои уреди не работят при ниски температури. Това също трябва да се отчита. С по-голяма надеждност се отличава електрическият ултразвуков уред, тъй като работещите на батерия устройства могат по всяко време да излязат от строя. 4. Съвместно използване на уреди за прогонване и примамки с отрова. Ако в помещение, където работи електронно ултразвуково устройство се постави и примамка, то тя обратно ще привлича гризачите. В нашия магазин може да закупите висококачествени ултразвукови уреди Isotronic против гризачи (къртици, мишки, плъхове и полеви мишки).


Архив
bottom of page