top of page

Ултразвук против кучета – надеждна защита!


Кучето е едно от най-първите животни, които човек е успял да опитоми. То е станало не само помощник, но и верен другар, спътник в сложните житейски ситуациии. За съжаление днес все още много животни се раждат на улицата и сами трябва да се грижат за себе си. Те често се събират на глутници и по този начин се държат напълно неадекватни. Все повече заглавия във вестниците са пълни с произшествия, в резултат на които човек е станал жертва на нападения от бездомни кучета.


За да предпази себе си и семейството си от агресията на животните, човек е измислил изобретението – ултразвуков уред за прогонване на кучета. Неговият принцип на действие се основава на специален сигнал, ултразвук, който в критични ситуации може да се спре индивида, способен за открита агресия. Все по-често, това полезно устройство се използва дори за подобряване на процеса на обучение на домашните любимци.


Уредът с ултразвук ни привлича и с факта, че в резултат на въздействието се постига резултат: агресивното куче загубва арогантността си. В същото време животното не страда физически, което е много важно. Да не забравяме, че агресията поражда агресия. Ултразвуковият уред е само регулатор на поведение, а не средство за борба с нашите по-малки братя.


Как действа ултразвуковият уред?


Ултразвуковият уред за отблъскване е толкова компактен, че свободно може да се помести в дамска чанта, джоб, чанта с колан. Радиусът на действие на приспосблението е до 15 м. Насочвайки го към агресивното животно и натискайки бутона от него излиза мощен ултразвуков сигнал. Включеният апарат има сопсобността да уплаши агресора. В резултат на манипулацията кучето или избягва или се държи на безопасно разстояние от човека.


Ултразвукът причинява у животното панически страх и го принуждава да се отегли незабавно. При неговото приближаване към четириногото звукът се усилва. Главното, е че уредът е абсолютно безопасен за човека. Сигналът е така регулиран, че човешкото ухо не може да го чуе. Хората са в състояние да възприемат сигнали с честоти до 20 кхц. Уредът за отблъскване работи с честоти до 40 кхц, които ясно се чуват от животните. Устройството може да се използва дори от по-големи деца. Само трябва да им се обясни, че не трябва да се насочва към хората, а да се използва само срещу бездомни животни.


С какво може да помогне уредът за прогонване?


Главното му преимущество е пълна защита в случай на нежелателна среща с агресивни животни.


  • Ултразвуковото устройство може ефективно да ви защити даже от глутница кучета.

  • Подходящ е за велосипедисти, хора обитаващи вили, спортуващи и други, които често могат да срещнат на пътя си глутница диви животни.

  • Изобретението помага също да защитите домашния си любимец по време на съвместна разходка. Никакви чужди кучета няма да посмеят да се приближат до него на разстояние приблизително от 15 м.

  • Ултразвуковият уред за прогонване ви спасява в неприятни ситуации и надежно може да предотврати стреса както у хората, а така също и у тяхните любими питомци.


Съвети на специалисти


  1. Приспособлението не трябва да се използва против спокойно скитащи кучета и спящи животни. Това е неразумно и като правило не хуманно.

  2. При заплаха – насочете устройството в посока към агресора и натиснете бутона.

  3. При използване на уреда може да се наложи да промените леко неговото направление за коригиране на отималния сектор за сработване на звука.

  4. Уредът е най-ефективен срещу животни, на които ушите са насочени напред.

  5. Необходимо е периодически да проверявате батериите, за да не се окажете беззащитни в критична ситуация.


Кога ултразвуковото устройство е малко ефективно?


  • Ако животното е заразено с бяс или е с нарушен слух, то прибора може да се окаже безполезен.

  • Кучета с високо ниво на тренировки могат да устоят на уреда за прогонване. Против тях този инструмент може да бъде малко ефективен. Като правило обаче такива кучета не проявяват агресия по отношение на обкръжаващите ги хора.


Стойността на устройствата е много различна, например, цената на мобилния ултразвуков уред Isotronic SPACE DOG II – е 36 лв, а Isotronic HK1 мобилен уред с ултразвук против кучета (кучегон) и котки, исползващ технология Swelling Frequency Technology (SFT)може да се купи за 69 лв.


За да видите пълния асортимент и да закупите уреди за защита от кучета посетете нашия интернет магазин Isotronic. Ние доставяме поръчки безплатно за цяла България!


Архив
bottom of page